Donacija Japana Kraljevu

Bez autora
Jul 06 2011

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zoran Stanković i ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki danas su u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu pustili u rad digitalni mamograf sa pratećom opremom, čija je vrednost 147.000 evra. To je prvi od 39 centara u Srbiji za rano otkrivanje karcinoma dojke, za čije je opremanje sredstva u iznosu od 5,8 miliona evra obezbedila Vlada Japana. Savremena medicinska oprema omogućava da se zdravstvene usluge pruže brže i bolje, kao i veliku uštedu sredstava, koja se mogu uložiti u prevenciju. Kako je ministar Stanković najavio, opremanje centara za rano otkrivanje karcinoma dojke biće nastavljeno i u drugim zdravstvenim ustanovama kako bi Srbija imala neophodnih 100 centara.

Donacija Japana KraljevuMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zoran Stanković i ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki danas su u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu pustili u rad digitalni mamograf sa pratećom opremom, čija je vrednost 147.000 evra.

To je prvi od 39 centara u Srbiji za rano otkrivanje karcinoma dojke, za čije je opremanje sredstva u iznosu od 5,8 miliona evra obezbedila Vlada Japana.

Savremena medicinska oprema omogućava da se zdravstvene usluge pruže brže i bolje, kao i veliku uštedu sredstava, koja se mogu uložiti u prevenciju.

Kako je ministar Stanković najavio, opremanje centara za rano otkrivanje karcinoma dojke biće nastavljeno i u drugim zdravstvenim ustanovama kako bi Srbija imala neophodnih 100 centara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik